Rusiyanın "TNT" telekanalında efirə gedən "Битва экстрасенсов" (Ekstrasenslərin döyüşü) proqramının altıncı mövsümünün 10 iştirakçısından biri azərbaycanlıdır.
26 yaşlı Dağıstanda yaşayan azərbaycanlı Zirəddin Rzayev özünü ekstrasens hesab edir və əsasən telepatiya vasitəsilə informasiya əldə edir: "Anam mənə hamilə olanda peyğəmbərlərlə bağlı yuxu görür və başa düşür ki, doğulacaq övladı unikal adam olacaq. Bir dəfə mən sağalması mümkün olmayan əsəb xəstəliyindən əziyyət çəkən qızın həyatını xilas etmişəm, amma artıq həkimlər ondan əllərini üzmüşdülər. Sonra mən həmən qızla ailə həyatı qurdum ki, insanların qınağından qacım. Mən uzun müddət istəmişəm ki, peçəkar həkim olum. Ancaq "Битва экстрасенсов"un 5 mövsümünə baxandan sonra başa düşdüm ki, mənim peşəmdə ayıb sayılacaq bir şey yoxdur."
Pproqramda kecmiş possovet ölkələrindən ekstrasenslik qabiliyyətinə malik insanlar iştirak edir. Müxtəlif sınaqlardan keçdikdən sonra bir nəfər qalib gəlir və mükafatlandırılır. Bundan əlavə ABŞ-da keçiriləcək ekstrasenslər arasında dünya çempionatına vəsiqə qazanmış olurlar. Veriliş hər bazar günü yerli vaxtla 21:00-da Rusiyanın TNT kanalında efirə gedir.
Zirəddinlə əlaqə saxlamaq üçün onun ziraddinrzayev@yandex.ru elektron ünvanına yaza bilərsiniz.
Men Bitva Ekstrasensov proqramini 6 movsumune de baxmisam. Her defe pesman olurdum ki Azeri ekstrasens niye yoxdu. Sukur Allaha ki, nehayet biri geldi. Duzu fexr edirem ki o Azerbaycani orda temsil edir. Orda en Guclu ekstrasent odur. Umud edirem ki ele o udacaq yarismani
Men o "bitvaya" baxanda ozumu geribe hiss edirem. Hardasa bezi megamlar adami gorxudur bezi megamlara ise inanmagin bele gelmir, deyirsen yani bele ola bilermi?buna inanmag ne derecede duzgundur bilmirem ama fakt olarag bele insanlar var.Mende
Zireddini tvde gorende cox sevindim .Umud edirem qalib olacaq.Ozu dediyi kimi "Men bura naxaq yere qelmemishem !"dushunurdum o Azerbaycanda yashayir ama indi oxudum ve bildim ki Daqistanada yashayir.
Permalink Reply by TG on October 23, 2008 at 4:52pm
ooooo bu super realitidir.
men deyim belke en real realitidir.
Bizim azeri qardashimiz qan eleyir orda.
men hevesle baxmaqa chalishiram vaxtim olanda, ve Rzaeva balet edirem!
Narahat olmayin basqalarini bilmirem. Men Bitva Ekstrasensov yarismasini 1 sezondan izleyirem ve hec bir proqrami da qacirmiram. Zireddin Rzayev yarismaya qatilandan sonra umumiyetle qacirmiram. Axrinci defe ona qarsi haqsizliq oldu onu heftenin ekstrasensi secmediler. Amma olsun xalqin gozu terezidir.
Dunen Bitvaekstrasensovda yeni bir edaletsizlik bas verdi. Zireddinin tam qalibiyyeti yeniden munsifler terefinden qebul olunmadi. Herden adama ele gelir ki onlar Zireddinin hammidan guclu oldugunu ya qebul etmirler ya da gormurler. ci yeri Aleksand Litvine verdiler. Halbuki Litvin kimi Zireddin de butun sinaqlardan uzu ag cixmisdi. Gulmelisi odur ki 1 yer ugurunda mubarizede Zireddin munsiflerin fikrine gore hemise stabil olaraq 2 ci olur. Ve gulmelisi odur ki 1 yer ise hemise cur be cur adamlarin olur. Amma butun xalq her seyi gorur. Ve kimin daha guclu oldugunu da!
Bazar verlisin tekrarini verdiler amma Bazar ertesi yenisini gosterdiler. Bu defede Rzayeve qarsi haqsizliq oldu. O 3 sinaqdan 2 sinden kecdi 3 cusune duzgun cavab vermedi. Insallah her sey yaxsi olar.